Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan ve okullara din görevlisi atamanın yolunu açan “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) projesi yaygınlaşmaya devam ediyor.
Mardin’in Midyat ilçesinde ÇEDES kapsamında imam ve müezzinlerin ilkokul, ortaokul ve liselerde derslere girdiği, anaokulu öğrencilerinin ise camiye götürüldüğü belirtildi.
İMAM VE MÜEZZİNDEN ‘İNSAN HAKLARI’ EĞİTİMİ!
Cumhuriyet’in Midyat İlçe Müftülüğü’nden derlediği bilgilere göre;
ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ CAMİYE GÖTÜRÜLDÜ!
‘ANAYASAYA AYKIRI’
Konuya ilişkin Cumhuriyet’e konuşan anayasa hukukçusu Prof. Dr. Şule Özsoy Boyunsuz, “Hukuken bizim anayasamıza ve AİHM’in dini inanç ve kanaat özgürlüğü ile eğitim hakkıyla ilgili hükümlerine aykırı bir durum” dedi.
İmam ve müezzinlerin ‘insan hakları’ eğitimi vermesine tepki gösteren Boyunsuz, “Kendi varlığı, insan haklarını ihlal eden bir kişi nasıl insan hakları eğitimi verebilir. İnsan hakları pozitif bilimlerin, hukuk biliminin uzmanlık dalıdır. Bu uzmanlığa sahip olmayan kişilerin insan hakları eğitimi vermesi söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.
‘TARİKAT VE CEMAATLER BİR SUÇ ÖRGÜTÜDÜR’
Konuyu yargıya taşıyacağını belirten Boyunsuz, “Tarikat ve cemaatler bir suç örgütüdür. Bunların FETÖ’nün yolundan ilerledikleri görülmektedir. Bakan Yusuf Tekin, bu suç örgütlerini milli eğitimin içerisine odaklandırmaktadır. Kendisi de buna dahil olmaktadır. Muhalefet partilerinin ve sivil toplum örgütlerinin bu hukuksuzluğa direnmesi gerekir. Laiklik yoksa; milli egemenlik, demokrasi, eşitlik yoktur” diye konuştu.
Bakan Tekin, ÇEDES projesi’nin “okul dışı bir kulüp çalışması” olduğunu savunmuştu.Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin de okullara imam atanmasını ‘laikliğe aykırı’ bulmamıştı.
GÜNDEM
10 Aralık 2024SPOR
10 Aralık 2024GÜNDEM
10 Aralık 2024SPOR
10 Aralık 2024SPOR
10 Aralık 2024GÜNDEM
10 Aralık 2024GÜNDEM
10 Aralık 2024